De politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout controleerden in de maand april in Laakdal 33 291 bestuurders op te snel rijden. In totaal reden 300 chauffeurs harder dan toegelaten.

Bemande controles
 
Tijdens bemande snelheidscontroles werden in april 939 voertuigen in Laakdal gecontroleerd op overdreven snelheid. 39 bestuurders reden te hard. Dit is een overtredingspercentage van vier procent. Dit is een stuk lager als het gemiddelde voor Laakdal in 2010 (negen procent). Het hoogste overtredingspercentage, acht en een half procent, werd gemeten op de Oude Vorstseweg.
 
Onbemande controle
 
De flitspalen controleerden in Laakdal 32 352 voertuigen in april. Zij registreerden 261 snelheidsovertredingen. Dit is een overtredingspercentage van 0,81 procent. Dit is hoger dan het gemiddelde voor Laakdal in 2010 (0,56 procent). Het hoogste overtredingspercentage (1,07 procent) werd gemeten op de Steenweg op Meerhout.
 
Resultaten aangekondigde controles april
 
Op de Steenweg op Veerle waren snelheidscontroles aangekondigd voor de maand april. Er werden 165 voertuigen gecontroleerd. Vier personen reden te snel.
 
Controles in mei
 
In de maand mei flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Berthhoutstraat en in de Meerhoutstraat. Opgelet: Zij  beperken zich niet tot deze locaties. Ook op andere plaatsen doen zij controles